Martal brochures

Laat je inspireren door onze producten en ontdek waarom onze aanpak topkwaliteit levert.

Thermo Essen

In partnerschap met

Amerikaans, thermisch behandeld, essenhout.

Over Thermo Essen

Thermisch behandelde essen biedt vele voordelen vergeleken met andere houtsoorten. Vanwege het ThermoWood proces waarbij we de interne temperatuur van het hout verhogen tot wel 215°C, minimaliseren we de vervorming van het product en verhoogt de biologische levenscyclus tot 25 jaar en meer. Als gevolg van de ontbinding van de relatieve vochtigheid in het hout wordt het product permanent resistent tegen schimmels en rotting. Thermo Essen behoort tot duurzaamheidsklasse 1. Tijdens al de processen worden geen chemicaliën gebruikt.

Belangrijkste kenmerken van Thermo Essen

Thermo Essen heeft zijn prachtige bruine kleur te danken aan het ThermoWood proces, waarbij de aanwezige glucose in het hout karamelliseert. Dit terwijl zijn dimensionale stabiliteit, rotbestendigheid en isolatiedoeleinden toenemen

Belangrijkste eigenschappen van Thermo Essen

Warme kleur
Schimmel en rotting bestendigheid
Egale vergrijzing

Eigenschappen en voordelen van Thermo Essen

Dimensiestabiel (werking 5-6%)
Lange levensduur
Weer en seizoen bestendigheid
Niet giftig
Uit duurzaam beheerde bossen
Makkelijk onderhoudbaar

Thermo Essen behoort tot duurzaamheidsklasse 1

Vanwege het ThermoWood proces, met de hulp van hoge hitte tot in de kern van het hout, verwijderen we het water in het hout en brengen we het vochtgehalte in evenwicht tot 4-7%. Op deze manier verhinderen we dat het hout wordt aangevallen door organismen die het doen rotten, zoals schimmels, insecten en andere organismen. Dit zorgt ervoor dat de biologische levenscyclus verhoogt wordt tot 25 jaar en meer.

Het warme karakter van Thermo Essen

Naast duurzaamheid en stabiliteit staat Thermo Essen bekend om zijn warme, aantrekkelijke kleur en geur. De gelijke luchtstromen in de oven zorgen voor de quasi identieke kleur van alle planken. Thermo Essen kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Buiten zullen de planken egaal vergrijzen en binnen zal de Thermo Essen voor een warm gevoel zorgen.

Afmetingen en Kwaliteiten

Onze Amerikaanse Thermo Essen is altijd voorgeschaafd (Hit & Miss) verkrijgbaar om de kwaliteit van de planken te kunnen garanderen.
Dikte Breedte Lengte Kwaliteit
105130155180
26
1800-3600
Prime
32
1800-3600
Prime
40
1800-3600
Prime
52
1800-3600
Prime
* Andere terras- en gevelprofielen mogelijk op aanvraag.